31 Ocak 2012 Salı

Kardan dolayı evde mahsur kaldık...

 Üç gündür hiç durmaksızın kar yapıyor bizim burada.. Yerler ve heryer bembeyaz... Yollar tuzlansa da cesaret edip dışarı çıkamıyoruz.. Zorunlu kar tatili yapıyoruz ama bu kadar zaruret sıkıyor beni artık.. Çınar'la evde başbaşayız. Yapmadığımız oyun, şaklabanlık, aktivite, ders, çalışma kalmadı....
İşte bugün yaptıklarımız.. Meraklı Minik Şubat 2011 sayısından.. Dergi sonuna kadar okunur, içindeki alıştırmalar ve bulmacalar yapılır.
Avustralya kıtasına hangi araçlarla gidilir? Deniz ve havayolu araçları bulunur adanın etrafına yapıştırılır.
Kangurular önce ot yiyip, sonra su içip en son da ağaçların altına dinlenmeye hangi yoldan gitmelidir?
Denizaltındaki canlılar incelenir. Soytarıbalığı, denizyoldızı, yengeç ve deniz tavşanı resimde kaç tane varsa, o kadar kutucuk boyanır.
Bir minik Avustralya kitapçığı yapılır.

Avustralya hayvanlarıyla tombala benzeri bir oyun.. Bu oyunu Çınar'la beraber hazırladık. Bir sürü kesme çalışması yapmış oldu Çınar. Çünkü 72 adet hayvan kartı var. 6 adet de üçlü kombinasyonlu hayvan kartları=tombala kartları misali. Aralarındaki kırmızı çizgiler geyet kalın olduğundan bütün kesme işlemlerini Çınar yaptı.
12 yüzlü zarı yapmak ise biraz güç gibi benim için bile. ;)

 12 yüzlü zar. Çınar kendi kartındaki hayvan geldiği için elleriyle sevinç dansı yapıyor. Sanırım Rüya ablasından öğrenmiş bu hareketi. ;) Çınar oynamaya başlayınca ben söylemeden daha önce oynadığımız yemek tombalasına benzediğini söyledi. otomatik olarak mantık kurma, bağlantı kurma olayı anneyi sevindirdi :))) Bu arada bu oyunda çinko yerine "koala", tomabala yerine ise "Avustralya" diye bağırıyorsun.
 Masamızın üstü çalışmalarımızla dolu...
 Poz vermeyen Çınar'ı anne bir şekilde yakalamış.
 Biraz yamuk yumuk da olsa kartları kesmeyi becerdi Çınar bey. Daha çok çalışmak lazım...


 Bu da National Geografic Kids dergisinden bir origami anne fok ve yavrusu.
Meraklı Minik'ten bir kartpostal. Anne kangurunun cebinden yavrusu da çıkıyor.."Cee" yapıyormuş Çınar diyor..

Ayrıca bugün Şekiller kitabından dikdörtgenleri de çalıştık. Dün de çember ve kareyi çalışmıştık. Aslında Çınar şekilleri çok iyi biliyor çok çok minikliğinden beri. Ama boyama alıştırmalarını yapmaya pek hevesli değil son zamanlarda. Dinozor nokta birleştirme kitabını yapmak istiyor. Ben de fırsattan istifade ederek önce bu kitapların bitmesi gerek diyorum. Bakalım ne kadar sürecek.

3 yorum:

  1. maşallah size , ne çok faaliyet yapmışsınız.

    YanıtlaSil
  2. bu çok güzel bir oyun aslıhancığım bizlede büyüyünce oynayalım ....Çınar abileri öğretir onlara....

    YanıtlaSil
  3. Çok çalışkanız çoook.. ama sadece faaliyet yönünden.. ev bu arada battı gidiyor ;))

    Ebru'cum sizinle de oynarız tabi ki.. Yeter ki oyun olsun :))

    YanıtlaSil