4 Ocak 2012 Çarşamba

fosil yapalım mı anne?

Çınar uzunca bir süre "fosil yapalım mı anne?" "dinozor fosili" hem de.. iyi de nasıl olacak bu iş anlayamadım oğlum. "arka bahçede bilimde izledim. kum alıyorsun, su alıyorsun...." şeklinde anlatmaya başlar. pek mantıklı gelmez anneye fosil dediğin uzuun yıllar içerisinde toprağın arasında kalmış bitki, hayvan benzeri şeylerin sertleşip kayalaşması sonucu oluşur.
günler geçer gider.. bir gün Çınar'la salt dough yapmaya karar veririz. Ama hamuru da Çınar yoğuracaktır. Zira mavi istemektedir." Gıda boyası kullanalım anne." olur...
 Sonunda hamur bir güzel yoğurulur, hemen dinozor oyuncakları getirilir.Hayvanlarını kumların, toprağın, çamurum, hamurun içinde oynatmaya savaştırmaya bayılır çünkü. Stegosaurus dinozoru hamura batırılır ve "fosil" oluşmuştur!!!!!






 Bıçakla kesme çalışmaları da ihmal edilmez. Çınar herşeyi kesmeye bayırlır...


 Fosil çalışmaları sırasında "Sid ile Bilim" çizgi filminde alıntılanan cümleler "araştırmalarıma devam edeceğim, ben bir bilim insanıyım." İlginç bir çizgi film her bölüm yeni şeyler öğreniyorlar anasınıfında ve çok eğlenceli ve uygulamalı bir şekilde öğreniyorlar. Günlük hayattan örneklerle.. Eğik düzlemi anlattıkları bölümde hayran kalmıştım bu çizgi anasınıfına. ;)


 Dinozor treni de bir başka favori çizgi filmimiz. Oradaki dinozorların türlerini ve isimlerini kendi dinozor oyuncaklarına uyarlayıp oynatmayı çok seviyor Çınar. Tiny, Shiny ve Body....
Çınar sonunda isteğine kavuşur... :))

Not: Bu çalışmayı 5 Aralık 2011 tarihinde yapmışız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder