15 Kasım 2012 Perşembe

Çınar'ın yeni saati :)

Çınar'ın yeni saati diyorum ama fotoğraf yok şimdilik. Asıl olay başka...

Bana saat alırken kendi de bir saat beğenmişti. Ama daha saati okumayı bilmiyorsun öğrenince alırız demiştim. Ayrıca saatleri her yerde çıkarıp bırakmayacağız, çıkardığımızda yerine koyacağız. Söz verdi. (Sözünü de tutuyor.) O gün bugündür, gidelim alalım peşinde. Aslında evde iki saati var ama biri büyük geliyor diğerinin kordonu acıtıyor. Takamıyordu bir türlü. Neyse.. Haftasonu dayanamayıp aldık. Batmanli!!!  Kordonu bez olduğundan çok rahat. Ayrıca rakamlar net olarak görünebiliyor. Dakikalar için de bir dış döner kadran var. Beşer beşer saymayı da öğrendik.

Sonuç:  Çınar artık saati okuyabiliyor. Tam saatleri ve buçukları biliyor. X'i biraz geçiyor. X'e geliyor şeklinde ara kademeleri de biliyor. Dış kadranı doğru yere getirip sorduğumda kaçı kaç geçtiğini de söylüyor. Üç günde öğreniverdi.  Annem şaşırdı, biz 3.- 4.sınıfta öğretiyorduk çocuklara bunu diyor. Gerçi zamanımızın çocukları da biraz hızlı ama..
Maşallah diyelim :)))

Yakında Çınar'ı kolunda saatle fotoğraflayayım ve ekleyeyim.

1 yorum:

  1. Biz de bayram harçliklarimizla aldik saatimizi, cok seviyor, aksam cikariyor, sabah tekrar takiyor. Simdilik tam saatleri soyluyor, biz de dis kadranini cevirerek yapalim. Bu arada bizim ki de Toy story karakterli :)
    Hatta ben de yazayim bir saat yazisi :)

    YanıtlaSil