1 Kasım 2012 Perşembe

Çıkartmalarla resimler :)

Çınar çıkartmalarla resim yapmaya bayılıyor. Çıkartmaları alır almaz bir kağıda yapıştırıyor öncelikle.. uçan kuş yukarda, şu şurda bu burda şeklinde bir hayal kurarak. Daha sonra pastellerle ortamı şekillendiriyor. Bu resimde dalları dayısı yapmış. Çınar beğenmemiş gerçi. Gökyüzünü Çınar yapmış. Dayısı kalan yerleri de mavi boyamasını söyleyince cevap aynen şu olmuş: "Heryer masmavi olmaz ki bak dışarıya yukarlar mavi aşağılar beyaz. " dayısı şok olmuş bu cevaba..  Ben de gururlandım laf aramızda. ;))

Balık çıkartmalarıyla deniz resmini ise Çınar kendi başına yaptı. Aşağıdaki altın sarısı kuma dikkat lütfen. yosun ve deniz yıldızı ve penguen kumun üzerinde. Penguenlerin yaşadığı yerde buzdan kum gözükmese de zaten bu denizin dibindeki kum sanırım. :))

Yine Çınar'ın tamamen kendi başına odasında yaptığı bir resim. Çıkartmaları yapıştırmış. Filler ve suaygırı gölün kenarında olsun diye yaptığı mavi su birikintisi beni kopardı. Çok gerçekçi olmuş. Maymunun altına da bir kaya çizmiş. Zürafa da kayadaki otu yiyormuş. ;))

yan çekmişim bu fotoğrafı ama sanırım algılayabiliyorsunuz. Çıkartmadan kalan kısmı boş kağıda yapıştırıp hayvanları boyadı Çınar. İstediğim renge boyarım diyerekten. Gözlerini ve ağızlarını kurşun kalemle çizdi. Kaplanın siyah çizgili turuncu kürküne dikkat. Zebranın üzerindeki çizgiler ve çitanın mavi yeşil deseni de dikkate değer.
Siz de deneyin. Çok eğleneceksiniz :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder