9 Mayıs 2012 Çarşamba

Atölye günlüğü

 Atölyede çeşitli malzemelerimiz bulunuyor hem Çınar için hem benim için. Daha önce kullandığımız materyalleri yavaş yavaş oraya kaydırıyorum. Daha düzenli olabilmek adına, yine de evde bir sürü ey var.. o da ayrı.. neyse... Sabun ve kürdanlarla heykel yapmıştık daha önce bir çok kez. Çınar atölyede bunları istedi benden. Ve sanırım neredeyse bir saat kadar oynadı, oyalandı bunlarla..
 Fotoğraf çekme isteklerime verdiği tepki yüzünde...
 Gizlice işbaşındayken çekiyorum.. Artık sertleşmeye başladı bu sabunlar, eritip biraraya getirme düşüncem var bakalım ne zaman uygulayabilirim. Yeni sabunlarla devam edecek çalışmalarımız...


 Benzer bir çalışma da oyun hamuru ve kürdanlarla yaptık. Hamurları yuvarlayıp kürdanlarla birleştirerek bina-kule yapma çalışması. Bunu göz ucuyla Tübitak'ın deney kartlarında görmüştüm. Ancak bir kaç detay daha vardı sanırım, onları karta bakarak tekrar deneyeceğiz...

 Eve gelince de kırtasiyeden yeni aldığımız balık çıkartmalarıyla bir çalışma yaptık. Önce bir kartona mavinin her tonuyla deniz, dalga, kaya ve yosun yaptık. Çok acelemiz vardı hemen yapıştırmalıydık çıkartmaları. Bir çırpıda boyadık denizi. Aslında suluboya daha iyi bir seçenek ama atölyede bırakmışız. En zevkli kısmı çıkartmaları yapıştırmak.
Çıkartmalar çıktıktan sonra elimizde kalan kısmı şablon olarak kullandık. Onu da bir kağıda yapıştırdık önce. Sonra balıkları ve deniz canlılarını boyamaya başladık. Sevimli suratlar ekleyerek.  Çok keyifli oldu bence... Hem çıkartmamızın her yerini kullanmış olduk. Bir çıkartmayla iki farklı çalışma. Siz de dener misiniz?

2 yorum:

  1. Süper bir fikir olmuş, çıkartmaların her yerini kullanmak:-) Bloğunuzdan, "Çocuklarda Sanat Eğitimi" kitabı ile ilgili yazdığım yazıya bıraklılan yorum sayesinde bilgim oldu. Hemen inceleyeceğim. Ama tembellik edip size de sorayım. 2.5 - 3 yaşlarındaki bir çocuğa sanat eğitimi ile ilgili yazdığınız bir yazı var mı acaba?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba yagizlahayat, hoş gedliniz :) Maalesef çocuklarda sanat eğitimi ile ilgili derlediğim bir yazı yok. Burada sadece uyguladıklarımdan bir kısmını göreceksiniz. ;)

    YanıtlaSil